RS 17tki na zimę

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzyzakp
    L&K
    • 2013
    • 1016
    • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Specnaz, 225/45/R17 - tak jak daja w standardzie do RSa, przy zostaniu na domyslnych felgach. Tylko felga inna, bo oryginalne 17 mi sie nie podobały

Moja O3 RS

Komentarz

• Specnaz
      Classic
      • 2015
      • 39

greg505 dzięki za zobrazowanie tematu ,juz na zimie jezdzisz , o to dosc niskie masz et skoro 34 i 38 , kolo wyszly bardziej do zewnatrz dzieki temu niz w standardzie mimo mniejszej szerokości
      krzyzakp dzieki za info

[ Dodano: Nie 27 Wrz, 15 20:03 ]
      a czy opona 225/50 17 nie byla by lepsza bo mysle ze by sie zmiescila
      Challenge

Komentarz

• krzyzakp
        L&K
        • 2013
        • 1016

Specnaz, 225/45/R17 jest homologwana do tego auta - czyli wchodzi na 105%. 50 tez by pewnie weszła, ale niektorzy ubezpieczyciele ponoc lubia sie o cos takiego przyczepic jak chcesz odszkodowanie.. Info wyczytane pare razy, wiec wiecej nie powiem

Moja O3 RS

Komentarz

• Specnaz
          Classic
          • 2015
          • 39

krzyzakp , fakt ubezpieczyciele moga stosowac rozne chwyty , ale bylo by jeszcze wiecej mięsa a zima dziur nie widac tak jak latem.Zastanawia mnie jeszcze fakt jak greg505 moze miec takie et skoro denom ma et49
          Challenge

Komentarz

• maro rs
            Elegance
            • 2014
            • 948

50 to straszny pączek, moim zdaniem tragedia do auta, które ma być jednak trochę sportowe. Plus wspomniane wyżej potencjalne kłopoty z ubezpieczycielem w razie w...
            "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• krzyzakp
              L&K
              • 2013
              • 1016

Specnaz, przelatalem poprzednia zime (od poczatku tego roku) na 45 i nie bylo problemow. Predzej to latem sprawia problem wysoki kraweznik parkujac, gdy orasz przodem, niz te 45 zima. Po prostu trzeba uwazniej i wolniej po miescie smigac..

Co do miesa, to popatrz na łepkow co latem na duzo nizszych jezdza i jakos daja rade

Moja O3 RS

Komentarz

• greg505
                L&K
                • 2013
                • 1239

Zamieszczone przez Specnaz
                krzyzakp , fakt ubezpieczyciele moga stosowac rozne chwyty , ale bylo by jeszcze wiecej mięsa a zima dziur nie widac tak jak latem.Zastanawia mnie jeszcze fakt jak greg505 moze miec takie et skoro denom ma et49
                Dystanse mam zalozone
                Mala pomylka zaszla w et ktore podalem, bylem pewien ze denomy maja et51, jezeli maja 49, to z tylu mam teraz 32, a z przodu 36
                Black magic

Komentarz

• Specnaz
                  Classic
                  • 2015
                  • 39

fakt profil 45 musi byc,
                  greg505 w takim razie bez problemu powinny wejsc felgi z et35 i wtedy bez dystansow uzyskal bym efekt bardziej wysunietych kół
                  Challenge

Komentarz

• nj
                    Classic
                    • 2015
                    • 13

Cześć
                    Czekam na swoją RS (przyjdzie pod koniec listopada :-) ) ale chciałbym sobie dobrać zimówki czyli komplet felga i opona. Generalnie opona już jest wybrana 225/45/17 czyli taka jak zalecana ale nad felgami się zastanawiam. Co byście polecili z tych poniżej ?

- http://www.sklep.skoda.pl/pl/sklep/p...no-czarna.html - 2000 zł brutto/ komplet

- http://allegro.pl/skoda-octavia-ii-i...572325410.html - OEM

- http://allegro.pl/felgi-aluminiowe-a...700433446.html - OEM

Jak macie jakieś ciekawe propozycje proszę o podesłanie - kolor najlepiej ciemny grafit albo czarne. Dzięki

Komentarz

• LUKI
                      RS
                      • 2005
                      • 5776

Zamieszczone przez nj
                      taak obok OEM to chyba nawet nie stały w magazynie

Z tych Twoich propozycji dla mnie tylko to

Zamieszczone przez nj
                      - http://www.sklep.skoda.pl...rno-czarna.html - 2000 zł brutto/ komplet
                      kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• krzyzakp
                        L&K
                        • 2013
                        • 1016

nj, Na felgach nie ma co ryzykowac, bierz tylko sprawdzone firmy, a nie jakies OEM, kore rzekomo do 3 roznych modeli dawali... W to akurat nie ma co wierzyc, bo felgi zmieniaja sie czesciej niz modele aut

Denomy słabo wygladaja wg mnie, polecilbym Dezent TD graphite - brud duzo slabiej widoczny niz na czarnych i komponuja sie lepiej od srebrnych. Foty w watku ze stopki masz. Jak ten model nie pasuje, to popatrz na inne Dezenta. Te ktore podałem sa po 330-340PLN/sztuke wic kolo 1300-1400 komplet Cie wyjdzie. Co do ET - mam z ET43 (szerokosc 7.00) i spokojnie sie wszystko miesci. Wg sprzedawcy ET38 tez podchodzi.

Moja O3 RS

Komentarz

• nj
                          Classic
                          • 2015
                          • 13

kryzakp - dzięki serdeczne za rady ale mam kilka pytań bo raczej wybór padnie na te DEZENT TD GRAPHITE - wyglądają ładnie, są matowe i mniej się będą brudzić.

- fajną cenę napisałeś czyli 340 zł/szt. polecasz jakieś miejsce gdzie w tej cenie kupić ?
                          - znalazłem do wyboru wersję 7 i 7,5 cala z różnym ET. Rozumiem, że im większe ET tym felga mniej wystaje z nadkola czyli mniej syfu na bokach samochodu. Fabryczne 18'' z letnimi oponami to są 7,5 cala ET51, zalecane fabryczne DENOM to 7'' i ET49 no i teraz pytanie jakie wybrać te DEZENT ? 7 (najwyższe ET48) czy 7,5 cala (najwyższe ET44) ?
                          - podesłał byś numer GSM na priv ? Chciałbym zamienić kilka słów o RS TDI bo też taki zamówiłem

Z góry dzięki

Komentarz

• krzyzakp
                            L&K
                            • 2013
                            • 1016

Poszło PW z numerem.
                            co do pytan...

- cena z ceneo: http://www.ceneo.pl/31147219 Choc jak odkopalem zamowienie sprzed roku to placilem 425PLN/sztuka -> w sumie 1700PLN.. Wiec nadal sporo taniej niz DENOMy od Skody.
                            - MOzesz sobie to przeanlizowac wrzucajac w kalkulator: http://www.felgi.pl/narzedzia-do-fel...lator-et-felgi - jak pamietam to nawet ladnie pokazywal porownanie. Sam mam 7cali z ET 43 i wyglada jak wyglada na aucie - dla meni nie jest to zadna roznica. Gdzeis byla dyskuaj o dystansach, gdzie sporo opisywali o ET/szerokosci felgi.. Jak chcesz to zgłab tamten watek, dla mnie te pare(nascie) mm nie robi roznicy na aucie

Moja O3 RS

Komentarz

• rymeks
                              Drive
                              • 2007
                              • 93
                              • Octavia III (5E3)
                              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Na zimę tylko 7" - bardziej się felga "schowa" w oponie.
                              Octavia 3 RS TSI
                              Octavia 2 BXE +

Komentarz

• nj
                                Classic
                                • 2015
                                • 13

Hej
                                Dzięki za wszystkie rady a szczególnie krzyzap !!! - generalnie zapadła decyzja na DEZENT TD DARK - wezmę jednak czarne ale mam zgryz. Na stronie ALCAR jest konfigurator i zgodnie z jego wytycznymi jak wybiorę ET45 to wyskakuje mi info:

nie jeżeli na pierwszym montażu (OE) było minimum 18''!

a właśnie przyjedzie mi na 18 GEMINI. Jak wybiorę ET48 to tego komunikatu nie ma... Oczywiście brać z ET48 ale z ET45 znalazłem 60 zł/szt. tańsze co daje 240 zeta do kieszeni... Przekopując forum to znalazłem, że nawet ET38 wchodzą a tu masz ET45 i niby nie powonno być ...
                                Ktoś mi kiedyś mówił, że jak kupię "nieautoryzowane" felgi do modelu to ubezpieczyciel może mi odmówić ubezpieczenia.

Co radzicie ?

Komentarz

• krzyzakp
                                  L&K
                                  • 2013
                                  • 1016

nj, ubezpieczyciel zawsze stara sie cos znalezc by nie placic.. Taki biznes po prostu... Ale to musi im sie chciec i sprawdzac dokladnie.
                                  O3 RS ma homologowane 225/45/R17, wiec mozesz spokojnie je zalozyc. Mniejszych juz nie wcisniesz na przod, bo zaciski Ci nie pozwola

Moja O3 RS

Komentarz

• maol72
                                    Ambiente
                                    • 2014
                                    • 245
                                    • Octavia III (5E3)

U mnie DENOM miały (mają na zimówkach): 7,5Jx17H2ET51

fotki niżej
                                    (przed wymianą na HAWKi)
                                    Załączone pliki
                                    O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
                                    -----------------------------------------------------
                                    Moja eReSka

Aktualne Personal POI: teraz taniej na POIfantastic.eu

Komentarz

• Hubee
                                      Ambiente
                                      • 2012
                                      • 226
                                      • Octavia III combi (5E5)
                                      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

To sa Dorado
                                      Moja RS Combi

Komentarz

• maol72
                                        Ambiente
                                        • 2014
                                        • 245
                                        • Octavia III (5E3)

Zamieszczone przez Hubee
                                        To sa Dorado
                                        tak - fabryczne 17 - na fotce brakuje kapselków (były już zdjęte)
                                        O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
                                        -----------------------------------------------------
                                        Moja eReSka

Aktualne Personal POI: teraz taniej na POIfantastic.eu

Komentarz

• dj1978
                                          Ambiente
                                          • 2014
                                          • 181

Wyszedł nowy model Dezenta, akurat na zdjęciach poglądowych Octavia robi za modelkę chyba się zdecyduję:
                                          AEZ Felgi Aluminiowe ✔ Zaprojektowane pod konkretny samochów ✔ Niebanalne wzornictwo ✔ Wysoka jakość ✔ Znajdź swój model od AEZ

[ Dodano: Czw 12 Lis, 15 17:28 ]
                                          Koledzy z powyższej lektury wnioskuję, że 7 cali na 17 przy ET 40 powinno styknąć.

Komentarz

• Lukii
                                            Rider
                                            • 2015
                                            • 562

Zamieszczone przez dj1978
                                            Wyszedł nowy model Dezenta, akurat na zdjęciach poglądowych Octavia robi za modelkę chyba się zdecyduję:
                                            AEZ Felgi Aluminiowe ✔ Zaprojektowane pod konkretny samochów ✔ Niebanalne wzornictwo ✔ Wysoka jakość ✔ Znajdź swój model od AEZ

[ Dodano: Czw 12 Lis, 15 17:28 ]
                                            Koledzy z powyższej lektury wnioskuję, że 7 cali na 17 przy ET 40 powinno styknąć.
                                            Fajna jest ta felga. Na zimę jak znalazł.
                                            Ten rozmiar podejdzie spokojnie.

Jest jeszcze podobna felga Dezent TD. Też jest fajna
                                            Ja o tym Dezencie nawet myślę na lato w 19" :twisted:

PS. Alcar ma fajny ten konfigurator 3D - można się dobrze pobawić.
                                            Lukii

Mój Brokuł

Komentarz

• maro rs
                                              Elegance
                                              • 2014
                                              • 948

Lukii, eee, wg mnie do ori xtreme nie mają podejścia.
                                              "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• Lukii
                                                Rider
                                                • 2015
                                                • 562

Zamieszczone przez maro rs
                                                Lukii, eee, wg mnie do ori xtreme nie mają podejścia.
                                                Jasne ale jak każdy je będzie miał to będzie nuuuuddddaaaa :lol:
                                                Lukii

Mój Brokuł

Komentarz

• zyga_wr
                                                  Drive
                                                  • 2015
                                                  • 69
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CUNA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Zamieszczone przez Lukii
                                                  Jest jeszcze podobna felga Dezent TD. Też jest fajna
                                                  Ja o tym Dezencie nawet myślę na lato w 19" :twisted:
                                                  Miałem Dezent TD w passacie na zimę. Niestety 16" i zwykły srebrny kolor - wyglądało to średnio.

Myślę, że przy 19" i grafitowym/czarnym będzie robiło robotę

Komentarz

• krzyzakp
                                                    L&K
                                                    • 2013
                                                    • 1016

Jak by ktos chcial, to fota sprzed roku, gdzie wg mnie Dezent TD Graphite 17' juz robi swoje

Moja O3 RS

Komentarz

Pracuję...